henüz beğenilmedi

Oyun Tasarımları

E-öğrenme sektöründe yenilikçi ve kaliteli projelere imza atan Bilgi Kurdu, müşterilerinden gelen yoğun talep ve yurtdışına eğitim ve yazılım ihraç etme planları doğrultusunda oyun tasarım birimi kurdu.

Sürekli gelişen ve değişen online eğitim sektöründe ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yenileyen Bilgi Kurdu E-Öğrenme ve Yazılım Hizmetleri, kurduğu oyun tasarımı birimi ile, yaratıcı tasarımları ile ön plana çıkan büyük projelere imza atmaya başladı.
 
Özellikle yurtdışında çocuklara yönelik online eğitim hizmeti veren firma ve portallarda son yıllarda görülen oyun tabanlı tasarımlar, artık kurumsal e-öğrenme projelerinin de birer parçası olmaya başladı.
 
2008’de başlayan ve devam eden küresel ekonomik kriz ülkemizde hayli ilginç sonuçlar yaratıyor. Bunlardan bir tanesi kurumların eğitim bütçelerini kısmak yerine, daha verimli ve düşük maliyetli çözümlerle eğitim projelerinden sapmadan insan kaynaklarına yatırıma devam etmeleri.
 
E-öğrenme metodu bu noktada devreye girerek, pek çok firma için çok uygun bir çözüm halini aldı. Bununla da yetinmeyen firmalar e-öğrenme projelerinde katılımcıları daha eğlendirici, ilgiyi ve odaklanmayı sürekli kılıcı yaratıcı projeler talep etmeye başladılar.
 
“Öğrenme süreçlerinin eğlenceyle birleştirilerek daha yüksek verim elde edilmesi” son yıllarda sürdürülen pek çok farklı akademik araştırmanın sonuçları olarak ortaya çıkıyor.
 
Bilgi Kurdu da bu alanda yurtdışına açılma kararının da etkisiyle, yeni bir oyun tasarım birimi oluşturdu
 
Oyun tasarımı, süreç olarak e-öğrenme içeriği geliştirme projelerinden biraz farklı; ancak yapılan oyun tasarımları, nihayetinde eğitim verme amacını taşıyor. Bu yüzden Bilgi Kurdu, bu konuda yetişen ekip üyeleriyle birlikte, firmaların ihtiyaçlarına uygun oyunları kısa sürede tasarlayarak hem eğitim hem eğlence unsurlarını birlikte kullanarak, çok motive edici projelere imza atıyor.
 
 
Ayrıca farklı kurumların çeşitli projelerine yönelik eğitlence (eğitim-eğlence) veya advergame (pazarlama oyunu) tarzlarında içerik geliştirme projeleri de devam ediyor.
 
 
Bilgi Kurdu Oyun Tasarım Birimi 75 Oyun Tasarlayacağı Bir Proje Yürütüyor
 
E-öğrenme sektöründe yenilikçi projelere imza atan Bilgi Kurdu, 75 oyundan oluşan bir kütüphaneye sahip olacak “çocuklara yönelik eğitim portalı” kuruyor.
 
Son yıllarda özellikle çocukların büyük ilgi duyduğu dijital oyunlar, artık birer eğitim aracı olarak da kullanılıyor. Türkiye’de bu alanda yapılan çok az çalışma var ancak gün geçtikçe firmaların, eğitim kurumlarının bu alana ilgisi büyüyor.
 
Bir eğitim kurumu için, çocuklara yönelik eğitimler verecek olan oyun portalı hazırlığında olan Bilgi Kurdu Oyun Tasarım Ekibi, yaklaşık 75 oyundan oluşan muazzam bir kütüphane oluşturuyor.
 
Oyun portalı ise, çocukların aralarında iletişim kurabileceği, kendi bloglarını yazabilecekleri, fotoğraf ve çeşitli proje dosyalarından oluşan dijital sergiler yaratacakları bir alt yapıya sahip olacak.

 


12 Şubat 2016 Cuma 21:00

Kategori :